Потрібен правильний вибір? Ми допоможемо.

  • Дата публікації: 13.08.2013

Сьогодні в Україні працюють сотні вищих навчальних закладів – державних і недержавних, старих і нових, національних і міжнародних. Як же зробити свій вибір?

Зрозуміло, найголовніший критерій – наявність у ВНЗ спеціальності, що Вас цікавить. Але і тут все непросто. Звичайно, якщо людина з дитинства мріяла стати хірургом, їй пряма дорога в медичний. А якщо айтішником або економістом? Тоді, перш ніж вибрати, доведеться придивитися і прицінитися, адже факультети, що готують таких фахівців, є мало не в кожному ВНЗ.

Словом, широкі можливості не полегшують абітурієнту вибір, а, навпаки, ускладнюють його. Зорієнтуватися в різноманітті ВНЗ, форм навчання, пропонованих програм непросто навіть фахівцям, що вже тут говорити про абітурієнтів та їх батьків!

Якщо вірити опитуванням, поки наші співвітчизники в “правильному” виборі професій не надто досягають успіху. Згідно з дослідженням, проведеним одним з кадрових порталів, лише третина українців вибрали б ту ж професію і той же ВНЗ, будь у них можливість повторити свій студентський шлях. При цьому кожен другий через роки віддав би перевагу не тільки іншому навчальному закладу, а й іншій сфері діяльності.

На що звернути увагу при виборі ВНЗ:

наявність у ВНЗ спеціальності, що Вас цікавить,

– статус ВНЗ (державний чи недержавний),

– історія навчального закладу,

– рівень викладацького складу,

– вартість навчання,

– зручність розташування,

– контакти з зарубіжними ВНЗ,

– досліджувані іноземні мови,

– можливість отримання двох дипломів,

– наявність військової кафедри,

– наявність гуртожитку, умови проживання в ньому,

– матеріально-технічна база,

– позитивні відгуки знайомих,

– наявність відповідних форм навчання,

– спортивний комплекс ВНЗ, наявність спортивних секцій,

– рівень акредитації,

форма оплати навчання.

Насамперед, важливо знайти своє покликання, як би пафосно це не звучало. Вибираючи професію, врахуйте, що цією справою Вам в ідеалі потрібно буде займатися все життя.

sekhfcdgds

 

На економічному факультеті  Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини здійснюється підготовка фахівців за напрямами:

6.030504 Економіка підприємства

6.030507 Маркетинг

6.030508 Фінанси і кредит

6.030509 Облік і аудит

6.140103 Туризм

6.140101 Готельно-ресторанна справа

6.140105 Управління персоналом та економіка праці

На економічному факультеті вміють не тільки здобувати професійні знання, але і жити цікавим та різноманітним студентським життям. Ми завжди раді молодим людям, які бажають навчатись на нашому факультеті, та готові забезпечити всі необхідні умови для здобуття ними якісної вищої освіти.

Адреса приймальної комісії: вул. Садова, 28 (новий корпус університету), м. Умань.

Березень
Травень