Літературний вечір «Тобі, Кобзарю, наш уклін!»

  • Дата публікації: 03.12.2013

«Учітеся, брати мої, думайте, читайте, і чужому

научайтесь, й свого не цурайтесь…»

Т. Г. Шевченко

29 листопада проведено літературний вечір «Тобі, Кобзарю, наш уклін!» присвячений 200 – річчю творчості великого українського поета, прозаїка, художника, етнографа Тараса Григоровича Шевченка.

Головною ідеєю цього свята стало не тільки вшанування генія Тараса Шевченка, але й сучасне прочитання студентською молоддю морально-етичних настанов національного пророка.

Поетична спадщина національно-патріотичного спрямування Тараса Шевченка знайшла відгук у серцях нащадків – нинішніх студентів, які продекламували його знамениті твори: «І виріс я на чужині», «Доля», «Не гріє».

До участі у святі долучились учениці 6 класу Уманської міської гімназії Анастасія Ткаченко та Анна Коновал, які виступили із твором «Наймичка»,. «Сонце на чужині», «Княжа», «Сон», «Лілея» та інші.

Студентські таланти не закінчились лише на творчості Т.Г. Шевченка. Прості, доступні і водночас геніальні рядки Кобзаря надихнули студентів на створення власних поетичних творів. Свої вірші представили аудиторії Ірина Кривенко та Олександр Соболевський.

Світову велич Кобзаря та неосяжність його таланту студенти економічного факультету продемонстрували у тематичних малюнках.

Пошана і вдячність наповнила серця усіх учасників свята, бо Тарас Григорович – не тільки співець України, він поет на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі.

Міні галерея


Березень
Травень