Шановні колеги та студентство!

  • Дата публікації: 07.12.2013

Хочемо донести до Вашого відому, що з 9-го до 13-го грудня 2013 року, на базі кафедри економічної теорії та права буде проведено Всеукраїнський тиждень правознавства. В цей період будуть проводитись тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру, такі як: лекції; бесіди; зустрічі за круглими столами; правові конкурси, ігри та змагання присвячені проблематиці прав людини.

Всеукраїнський тиждень права має свою історію. Вона пов’язана зі створенням 19 липня 2007 р. при Міністерстві юстиції України Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України (далі – КРМЮ України, або Рада) «відповідно до Указу Президента України від 18 жовтня 2001 р. № 992 «Про Національну програму правової освіти населення», постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 1998 р. № 374 «Про підтримку ініціативи молодіжних організацій України щодо залучення молоді до реалізації молодіжної політики», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2002 р. №48-р «Про залучення представників молодіжних громадських організацій до роботи на громадських засадах в центральних органах виконавчої влади», реалізуючи рекомендації Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення та з метою залучення молодих юристів до роботи, пов’язаної з підвищенням якості підготовки фахівців у галузі права, участі у нормотворчих процесах, правоосвітній та правовиховній роботі, формування активної позиції нового покоління юристів у співпраці з Міністерством юстиції України».

Знаком державного визнання було й те, що, як встановлювалося, акція проводитиметься «щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини» (ч. 1 зазначеного Указу).

Всеукр тиж пр

Березень
Травень