Найкращі новорічні красуні України

  • Дата публікації: 13.01.2014

Газета “Комсомольская правда в Украине” склала рейтинг найкрасивіших новорічних ялинок 2014 року.

Одеса: сто тисяч вогників та італійська хвоя

Уперше за довгі роки головну ялинку Одеси вирішили зробити штучною. Її висота з верхівкою становить 20 метрів, ширина – 9 метрів. Замість іграшок на новорічному дереві – вогники і світлові фігури. На “сукню” для красуні пішла штучна хвоя з італійської сировини, а на ній – 64 білі сніжинки і чотири кілометри гірлянд. Сто тисяч світлодіодів горять трьома кольорами – зеленим, синім і золотистим. Вартість конструкції разом з гірляндами та ілюмінацією – 200 тисяч гривень.

 

Харків: найвища в країні красуня

36-метрова красуня засяяла на центральній площі міста. Новорічну ялинку проектували з минулої зими, а монтували майже місяць! На конструкцію пішло 11 тонн металу, дві тонни штучної хвої, 40 кілометрів електричних дротів і 60 тисяч лампочок. Харків’ян радує найвища в країні ялинка, вона навіть на метр вища від московської. Ілюмінація на ній буде працювати в трьох режимах – святковому, денному і нічному.

 

Львів: на кроні – символи Євросоюзу і України

У Львові новорічну ялинку прикрасили зірками і тризубами – символами Євросоюзу і України, дерев’яними іграшками яворівських майстрів і виробами учнів художньої школи. Всього використовували 850 іграшок і 40 синьо-жовтих гірлянд. Висота львівської ялинки 18 метрів. Привезли її з смт. Східниця, це поруч з Трускавцем.

Полтава: ялинка-палиця від лісників

У селі Копили Полтавського району з’явилася незвичайна новорічна красуня – із зрубаних колод старих сосен. Дерево розмістили поряд з екологічною стежкою. Вдень 4-метрову креативну ялинку розглядають покупці, а ввечері вона світиться вогнями і радує туристів та водіїв.

 

Донецьк: іграшки, намальовані дітьми

Особливістю головної новорічної красуні шахтарської столиці року стали прикраси, створені дітьми. Це ексклюзивні ялинки, птахи, місяці і символи 2014 року – конячки і поні, виготовлені за ескізами юних донеччан. Вони стали переможцями міського конкурсу малюнків для оформлення ялинки-2014.

 

Крим: ялинка з Тернополя та дуб-богатир

У кримській столиці, окрім традиційної ялинки, з’явилося особливе новорічне дерево – живий дуб в дитячому парку Сімферополя. Красень росте на Поляні казок, йому вже 300 років! Дерево одягнули у вбрання з тисячі яскравих жовтих лампочок, і від стовбура до верхівки дуб заблискав вогнями. Сімферопольську 18-метрову новорічну ялинку замовили два роки тому в Тернополі. Цього року прикрасили так само, як і минулого, – кулі, гірлянди, банти, цукерки, світлодіодні сніжинки у срібній, золотій і синій гамі.

Міні галерея


Березень
Травень