Всесвітній день “The Beatles”

  • Дата публікації: 17.01.2014

Imagine there’s no countries
It isn’t hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace…

Викладачами кафедри економіки підприємства, фінансів, обліку і аудиту було проведено тематичний захід, присвячений Всесвітньому дню «The Beatles», який з 2001 року за рішенням ЮНЕСКО відзначається 16 січня. Метою даного заходу було підвищення культурологічного кругозору та естетичного смаку студентів. В атмосфері дружньої бесіди висвітлено історію розвитку та професійного успіху легендарної групи «The Beatles».
Викладач кафедри Літовкіна Тетяна розповіла що до першого складу ансамблю входили: Джон Леннон (вокал, ритм-гітара), Пол Маккартні (вокал, ритм-гітара), Джордж Гаррісон (вокал, соло-гітара), Стюарт Саткліфф (бас-гітара) і Піт Бест (ударні), супроводжуючи розповідь слайдами.
До 1961 року Саткліфф залишив гурт, і місце бас-гітариста зайняв Маккартні. 1962 Беста замінив Рінго Старр.

У 1964 році відбулась знаменна подія в історії «The Beatles»: журнал «Cashbox» визнав пісню «I Want To Hold Your Hand» найкращою в американському хіт-параді, після того як цей сингл розійшовся мільйонним тиражем всього за 10 днів.
У звичному складі «The Beatles» відпрацювали вісім років. За цей час вони офіційно випустили 13 альбомів, кожна пісня з яких ставала справжнім хітом. Група починала з наслідування класиків американського рок-н-ролу (великий вплив на четвірку зробила творчість Елвіса Преслі), так «The Beatles» прийшли до власного стилю.

Всі присутні визнали беззаперечний факт впливу творчості «The Beatles» на світову музикальну культуру.
Про всесвітнє визнання, яке група отримала в 1963 році після випуску синглу «Please Please Me», учасникам заходу розповіла Замулянець Катерина. Відомі композитори брали з молодих виконавців приклад. Крім того, «The Beatles» вперше використали деякі новаторські розробки в галузі звукозапису та зйомок відеокліпів. З цієї миті на планеті почалося божевілля, що отримало назву «бітломанія».

«The Beatles» – один із найвідоміших і найпопулярніших музичних гуртів за всю історію людства. Крім того, «The Beatles» є одним із комерційно найуспішніших музичних гуртів в історії популярної музики. Кількість проданих платівок гурту перевищує 1 мільярд примірників, що є рекордом світової музичної індустрії.

Просвітницька, пізнавальна частина заходу дозволила всім присутнім дізнатися багато цікавого, краще зрозуміти і по-новому відкрити глибини творчості великих музикантів групи «The Beatles».

Міні галерея


Лютий
Квітень