Честь і слава героям

  • Дата публікації: 13.02.2014

12 лютого напередодні 25-ї річниці виведення військ СРСР з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулася зустріч студентів економічного факультету з лідером об’єднаної ради воїнів-інтернаціоналістів Уманщини Олегом Володимировичем Зайченком.

Майже 10 років тривала та далека, офіційно не оголошена  війна, що  залишила  після себе тисячі жертв, сльози й  горе в мирних родинах. Тому актуальною стала зустріч із очевидцем тих страшних подій. Метою цього заходу було ознайомити студентів з однією із найтрагічних сторінок у нашій історії, сприяти вихованню поваги  до учасників військових дій на території інших держав та віддати шану полеглим воїнам-інтернаціоналістам.

Цікаво, що зустріч не стала формальним заходом, з шаблонним вітанням, де звучали не лише побажання та патріотичні бесіди з молоддю, а й розмови про реальний стан речей та існуючі проблеми.

Крім живого спілкування з очевидцем подій, які вже стали історією, студенти подивилися фільм про воїнів-інтернаціоналістів, що розбурхав у них патріотичні почуття.

Очі туманить ядуча сльоза,

 Руки скувала утома,

 Палить їй душу афганська гроза —

 Син не вернувся додому.

 В неї він був ясночолий, як світ,

 Сонячно так усміхався,

 Ще й двадцяти не було йому літ,

 Юним навік і зостався.

 Ясеночки! Синочки! Сини!

 Колосочки вкраїнського поля,

 Скільки ж вас не вернулись з війни ?

 Скільки гибіє ще у неволі?

 …Роки летітимуть, мов журавлі,

 Та не полегшає втрата,

 Доки ходитиме по землі Мати солдата.

(Автор невідомий)

Міні галерея


Лютий
Квітень