Туристичні маршрути по Шевченківських місцях

  • Дата публікації: 14.02.2014

У 2014 році розроблено нові туристично-екскурсійні маршрути, у які включено найважливіші об’єкти,  що пов’язані з Кобзарем. Ці маршрути відкрито у рамках підготовки до святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. До них увійшли найважливіші об’єкти, пов’язані з ім’ям Кобзаря. Це переважно північні райони Волинської області.

 Так, у Кременці передбачено відвідання туристами Замкової гори, облаштовано місця проведення оглядової екскурсії “Стежками Тараса Шевченка”, зали поета в Кременецькому краєзнавчому музеї, обласного гуманітарного педагогічного інституту імені Тараса Шевченка.

 

 До маршруту увійшли також і Почаїв, де встановлено пам’ятник Кобзареві, Свято-Успенська лавра, архієрейський будинок, де є меморіальна дошка Тарасу Шевченку, Почаївський історико-художній музей, в якому постійно діє виставка “Тарас Шевченко і Почаїв”.

 

 У Збаразькому районі основний об’єкт, що включений у маршрут – палацово-парковий комплекс у смт. Вишнівець, який, за переказами, у 1846 році відвідав Тарас  Шевченко. До 200-літнього ювілею Кобзаря на території цього комплексу планується виготовлення та встановлення бронзової меморіальної дошки з барельєфом поета.

 

Міні галерея


Березень
Травень