Змагання з «монополії»

  • Дата публікації: 07.02.2014

6 лютого силами кафедри маркетингу та управління бізнесом для студентів ІІІ курсу було проведено змагання з настільної гри «Монополія», в якому взяли участь Вигівська Юля, Довбиш Олександр, Корчевний Сергій, Мельник Світлана, Осадчук Олег та Цанга Наталія. Приводом для цього послужила дата – саме 6 лютого 1935 року розпочалися продажі найпопулярнішої економічної гри всіх часів і народів.

Історична довідка. “Monopoly” — популярна настільна гра економічного характеру, розроблена компанією Parker Brothers, безпосередньо дизайнером Чарльзом Дарроу. Головна мета гри полягаю у тому, щоб заробляти гроші, продаючи будинки та готелі. Гравці змагаються за надбання економічних переваг шляхом визначеної правилами економічної активності, включаючи купівлю, оренду та торгівлю власністю з використанням «ігрових» грошей. Гравці здійснюють ходи по черзі, кидаючи гральні кості. Мета гри — довести до банкрутства опонентів.

З моменту, як Чарльз Дерроу запатентував “Monopoly” у 1935 році, за 89 років понад 750 мільйонів людей зіграли в цю гру, що зробило її найпопулярнішою комерційною настільною грою у світі. Книга рекордів Гінесса від 1999 року має запис щодо попередньої статистики про 500 мільйонів людей які грали в Монополію. Журнал «Ігри» (англ. Games Magazine) посвятив гру «Монополія» в члени своєї Зали Слави.

Згідно існуючої статистики, аби досягти головної мети гри (щоб залишився єдиний монополіст, а решта гравців збанкротували), знадобиться щонайменше 4 години. Тому у принциповому протистоянні переможця виявив підрахунок наявних «іграшкових» грошей та вартості нерухомості, якою володіли гравці.

З капіталізацією близько 3 млн. грн. Корчевний Сергій став найкращим монополістом ІІІ курсу. Вітаємо!!!

Міні галерея


Березень
Травень