Інтерактивні навчальні занятя – шлях до фінансової грамотності студентів

  • Дата публікації: 18.03.2014

У рамках Всесвітнього дня грошей 2014 року в Україні для студентів I-IV курсів було проведено ряд занять у інтерактивному форматі з метою підвищення обізнаності про важливість фінансової освіти і фінансової інтеграції.
Так, для студентів першого курсу проведено заняття на тему «Особистий та сімейний бюджет», під час якого вивчали поняття та необхідність ведення бюджету, прибутки та витрати як дві складові бюджету, виконували практичне завдання з формування бюджету середньостатистичної української родини.
Даний захід проводився у рамках проекту «Глобальний тиждень грошей (Global Money Week)» (10.03.-17.03.2014), з ініційований Всеукраїнським громадським об’єднанням «Асоціація нової економічної освіти». Професорсько-викладацький склад економічного факультету, також, активно долучився до даного проекту задля роз`яснення студентській молоді, що таке гроші та як раціонально ними користуватись.
Інтерактивні навчально-ігрові заняття з фінансової грамотності проводилися протягом тижня за наступними тематичними секціями:

  • Особистий та сімейний бюджет;
  • Особиста фінансова безпека та кібер-безпека;
  • Заощадження.

Слід зазначити, що з неабиякою цікавістю студенти сприймали інформацію та брали участь у практичних заняттях присвячених проекту «Всесвітній тиждень грошей». Однак, на майбутнє планується організувати відвідування студентами банківських відділень, фінансового управління міської ради та інших фінансово-кредитних організацій з метою наочної обізнаності про їх діяльність.

Міні галерея


Березень
Травень