Студент – динамічний погляд – науково-технічний процес

  • Дата публікації: 27.03.2014

Студенти 23 групи економічного факультету напряму підготовки «Маркетинг» проявляють неабиякий інтерес до світової історії розвитку науково-технічного прогресу. За їх ініціативи та підтримки ст. викладача кафедри маркетингу та управління бізнесом Пачевої Н.О. був проведений захід присвячений 156-й річниці з дня народження німецького інженера, винахідника, творця двигуна внутрішнього згорання Рудольфа Дізеля.

Рудольф Дізель народився в Парижі 18 березня 1858 року в сім’ї ремісника. Навчався у Мюнхенській вищій технічній школі. Ще студентом, ознайомившись з основами теорії теплових машин, захопився ідеєю підвищити ККД парової машини. 27 лютого 1892 Рудольф Дизель подав заявку для патентування «раціонального теплового двигуна» нового зразка. В отриманому ним патенті було зазначено, що винахід Дизеля є апаратом для перетворення високих температур в рух.


Рудольф Дизель успішно виробляв дизельні двигуни для вантажних автомобілів, кораблів, локомотивів і навіть для легкових авто. У 1936 році саме з двигуном Дизеля був випущений Мерседес-Бенц-260D.


Студенти ознайомилися з біографією Рудольфа Дізеля та історією виникнення дизельного двигуна. Даний захід мав на меті сприяти формуванню навичок самостійного набування знань, розвивати мислення студентів, залучаючи їх до аналізу теоретичного матеріалу, а також розширення їхнього кругозору. Слід відмітити активність студентів у обговоренні саме економічної значущості даного винаходу та його ролі у розвитку науково-технічного прогресу.

Міні галерея


Лютий
Квітень