Ювілей WWW: Всесвітня павутина відзначає 25-річчя

  • Дата публікації: 12.03.2014

Сьогодні виповнюється 25 років з того дня, як англійський фізик і інженер Тім Бернерс-Лі сформулював ідею Всесвітньої павутини (World Wide Web, WWW), поклавши початок інтернет-комунікації в тому вигляді, якою ми її знаємо зараз.
Лише за чверть століття Інтернет проник практично в усі сфери людської діяльності і став невід’ємною частиною повсякденного життя людей, тому не буде перебільшенням сказати, що винахід Всесвітньої павутини є одним з поворотних моментів в історії людства.

Тіма Бернерса-Лі іноді називають творцем Інтернету, але це не зовсім вірно. Інтернет як систему протоколів, що забезпечують передачу пакетів даних між об’єднаними в мережу комп’ютерами, розробили співробітники Агентства з перспективних оборонних науково-дослідних розробок США (DARPA) Вінтон Серф і Роберт Кан в кінці 60-х – початку 70-х рр. минулого століття. Бернерс-Лі запропонував використовувати можливості комп’ютерних мереж, а також концепцію гіпертексту, висунуту в 1965р. філософом і соціологом Теодором Нельсоном, для створення принципово нової системи організації інформації та доступу до неї.

Сучасний студент-науковець використовує Інтернет не лише як джерело навчальної інформації, а ще й для наукового спілкування. Ось і наші студенти досить часто приймають участь у інтернет-конференціях, форумах; використовують наукові джерела інформації та бібліотеки, спілкуються із колегами за допомогою соціальних мереж та комунікаційних програм.

Вся ця діяльність була б не можлива без основного її компонента – мережі Інтернет. Отже, цей ювілей можна вважати майже професійним святом для кожної спеціальності, які готує наш факультет.

P.S. Окремо вітаємо також і усіх причетних до наповнення та функціонування нашого сайту! Шановні студенти, викладачі, абітурієнти – найкраща радість для нас – Ваша увага, не забувайте відвідувати наш сайт, читати новини, адже і ми, і Ви – творимо їх разом.

Міні галерея


Лютий
Квітень