Фестиваль «Весняний дзвін»: свято, ярмарок, гуляння

  • Дата публікації: 07.04.2014

Cтуденти економічного факультету провели кулінарний ярмарок «Весняний дзвін» в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.
Фестиваль-ярмарок «Весняний дзвін» – це своєрідний спосіб не лише збереження національної ідентичності українців, а й творчого розвитку і популяризації національних обрядів. Традиційно під час фестивалю на ярмарку-презентації студенти та викладачі університету дегустували страви української кухні, які власноруч приготували учасники.
Свято супроводжувалось народними гуляннями і театралізованими дійствами, конкурсами та іграми для всіх бувальців свята. Доповнювали ярмарок неповторним колоритом і національною самобутністю українські пісні у виконанні аматорського колективу клубу «Феєрія».
Родзинкою свята стали танці двох запальних циганочок та їхнього барона, які до того ж ворожили усім бажаючим та пророкували щасливу долю, відпочинок влітку та багатство. Завершилось свято нагородженням переможців, але найголовніше – ситими і задоволеними гостями.
У наш час, ярмарки вже не є пересічним явищем і проводяться як дань минулому, але настрій і атмосфера, що панують на них не зникне доки існує український народ.
Унікальність цього фестивалю в тому, що задля його проведення об’єдналися викладачі та студенти вузу, які спрямували свої зусилля на відродження кращих традицій проведення українських ярмарків.
«Весняний дзвін» – це феєрія українського колориту, це свято української душі, захоплюючий спектакль під відкритим небом, де важко розібратися, хто глядач, а хто артист.

[Not a valid template]

Лютий
Квітень