Шляхи екскурсійного маршруту “Релігійними місцями Уманщини”

  • Дата публікації: 30.04.2014

Вивчаючи минуле рідного краю, з метою пізнання історичних та релігійних святинь Уманщини, під час вивчення дисципліни «Організація екскурсійної діяльності» для студентів напряму підготовки Туризм викладачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи к. екон. н., доцентом Кожухівською Р.Б. було розроблено екскурсійний маршрут «Релігійними місцями Уманщини».
Екскурсія починається із відвідування могили Цадика Нахмана – однієї з найбільш шанованих святинь і місця щорічних масових паломництв хасидів. Приміщення, у якому безпосередньо знаходиться могила, поділено на дві частини – чоловічу та жіночу, а тому хлопці і дівчата відвідували його окремо. Перед входом до приміщення могили Цадика Нахмана студенти одягли на голови кіпи – спеціальні шапочки, що покривають верхівку голови, а студентки – спідниці та хусточки.
На згадку про відвідини синагоги та могили Цадика Нахмана студентам були роздані пам’ятні сувеніри та буклети, а біля Святих врат зроблений пам’ятний знімок.

Потім студенти разом з викладачем відвідали кладовище, що знаходиться неподалік єврейської синагоги, на якому поховані євреї, що були прихильниками хасидизму.


Надалі туристичний маршрут передбачав відвідування Свято-Миколаївского собору в м. Умань. Студенти оглянули собор з розташованими в ньому святинями. Послушник монастиря, що діє при соборі, докладно розповів про історію та сучасне життя собору. Студенти, були вражені пишністю собору, його золотим іконостасом, розписами і численними святинями. За мотивами розписів собору студентами було задано безліч питань про земне життя Ісуса Христа та його подвижників.
Настоятелем Свято-Миколаївского храму було запропоновано студентам піднятися на дзвіницю та подзвонити у дзвони.

Відвідування релігійних святинь сприяють вихованню у молоді інтересу до релігії, пробудженні почуття любові та шанобливого ставлення до історичної минувшини й культурної спадщини рідного краю.

Міні галерея


Березень
Травень