Міжнародний День захисту дітей

  • Дата публікації: 03.06.2014

Як літо починається крилато,
На всій землі об’єднує людей
Велике, світле, неповторне свято –
День міжнародний захисту дітей!

Міжнародний день захисту дітей відзначається 1 червня щороку, а встановлене це свято ще в листопаді 1949-го, ухвалою Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. День цей покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля і багатьох інших. В Україні з 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, навчання та відпочинок тощо. Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року.

2 червня 2014 року студенти економічного факультету спільно з викладачами кафедри економіки підприємства, фінансів, обліку і аудиту долучились до святкового Флешмобу «Почуйте нас» приуроченому Міжнародному Дню захисту дітей. Організаторами даного дійства виступив Студентський уряд Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Тараса Григоровича Шевченка.

В багатьох країнах світу в цей день проходять благодійні акції, покликані допомогти і підтримати дітей-сиріт і інвалідів.

Економічний факультет висловлює щиру подяку голові студентського уряду Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Т.Г. Шевченка Дмитру Міхайлісу та усім студентам коледжу за гарний настрій та чудове свято!

Міні галерея


Березень
Травень