Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Інститут економіки та бізнес-освіти

  • Українська
  • English
  • Готельно-ресторанний бізнес – конкурентоспроможність та перспектива!

    Опубліковано 4 роки назад

    Однією із сучасних професій на ринку праці є готельно-ресторанна справа, яка спрямована на максимальне задоволення найрізноманітніших побутових і культурних потреб споживачів, забезпечення високогорівня сфери обслуговування.

    1

    2 Майбутні фахівці протягом навчання в університеті вивчають процес управління підприємствами сфери обслуговування, готельних і ресторанних комплексів, транспортних організацій та зв’язку, підприємств лікувально-оздоровчого напряму, розваг та відпочинку, тощо.

    Основним завданням фахівців, які працюють у сучасних готелях і ресторанах, є створення і впровадження новітніх прийомів роботи, що забезпечуються колективними зусиллями працівників усіх служб, постійним і ефективним контролем, удосконаленням форм і методів обслуговування, вивченням і впровадженням передового досвіду, нової техніки та інноваційних технологій.

    3

    4

    Система підготовки кадрів для готельно-ресторанного бізнесу, яка функціонує в університеті, формує змістовні знання, уміння, навички, а також досвід самостійної роботи кожного студента.
    Наш навчальний заклад відкритий для всіх, хто хоче стати висококваліфікованим організатором, справжнім майстром готельно-ресторанного сервісу.

    Спеціалізації:

    технології в ресторанному господарстві;

    • ресторанна справа та сервіс;

    • інноваційні технології ресторанної справи.

    Місцероботивипускників:

    • готелі, ресторани та інші заклади готельно-ресторанного бізнесу;

    • відділи збуту та логістики готельно-ресторанних комплексів;

    • органи державного управління, контролю та якості продукції.

    Посади, на якихпрацюють фахівці:

    • директор (заступник директора) готелючи ресторану;

    • начальник відділу з маркетингу та комерції у готельно-ресторанному бізнесі;

    • менеджер готельно-ресторанної справи;

    • ресторатор;

    • технолог харчової продукції;

    • інспектор з контролю якості продукції;

    • спеціаліст в підрозділах з виробництва, реалізації та організації споживання товарів та продукції ресторанного господарства і послуг;

    • спеціаліст з матеріально-технічного забезпечення (економіст зі збуту, начальник відділу збуту);

    • викладач готельно-ресторанної справи у навчальному закладі.

    5

    6

    7