День рятувальника України

  • Дата публікації: 18.09.2014

17 вересня студенти 13 академічної групи економічного факультету вирішили привітати рятувальників міста Умані з професійним святом «День рятувальника України» і ближче познайомитися з історією та сьогоденням Уманської пожежно-рятувальної частини № 14.

Студентів зустрів прапорщик служби цивільного захисту Козловський Іван Володимирович, випускник Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 2006 року, який погодився провести екскурсію музеєм та територією пожежної частини.

Новітня історія Уманської пожежно-рятувальної частини № 14 розпочалася 1 лютого 1954 року, коли пожежники Умані отримали нове приміщення для пожежного депо по вулиці Коломенській, 8, де вони перебувають і нині. Студенти довідалися про історію становлення пожежної справи на Уманщині, про особливості пожежно-рятувального спорту, про щорічну державну акцію «Герой-рятівник року».

Музей пожежної частини зберігає пам’ять про своїх героїв Грабовського Я.П., Марієнка М.В., Ядака Я.О., які, ризикуючи власним життям, рятували потерпілих.

Студенти перейнялися альтруїзмом рятувальників, які, вирушаючи на чергове завдання, ризикують здоров’ям, в багатьох випадках і життям, але віддано служать уманчанам.

Дорогі наші рятувальники! Прийміть найщиріші вітання в день вашого професійного свята. Миру вам, добра, здоров’я і довгих років життя!

Міні галерея


Березень
Травень