Модернізація вітчизняної економіки в умовах набрання чинності Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС

  • Дата публікації: 26.09.2014

23 вересня 2014 року за запрошенням Черкаської обласної державної адміністрації доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Поворознюк І.М. відвідала семінар на тему: «Важливі аспекти сфери технічного регулювання в умовах створення зони вільної торгівлі згідно з Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС». Організатором семінару виступило державне підприємство «Черкасистандартметрологія». До участі були запрошені представники підприємств-виробників харчової та промислової продукції Черкаської області, вищі навчальні заклади, підприємці регіону.

На семінарі були розглянуті питання застосування процедур оцінки відповідності вітчизняних товаровиробників згідно з європейською практикою, проаналізовано законодавство України в зв’язку з підписанням угоди про асоціацію.

У доповіді в.о. директора ДП «Черкасистандартметрологія» Чорнопищук М.П. було представлено потенційні можливості державного підприємства у наданні допомоги підприємствам регіону з питань стандартизації, метрології та оцінки відповідності в умовах набрання чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Змістовною була доповідь декана ВСП «Інституту підвищення кваліфікації фахівців у галузі технічного регулювання та споживчої політики «Одеської державної академії технічного регулювання» Домницької  В.К.,  щодо законодавства України в сфері технічного регулювання в умовах створення зони вільної торгівлі в зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар’єрів  між Україною та Європейським Союзом і Митним союзом.

 

Міні галерея


Березень
Травень