1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

  • Дата публікації: 01.10.2014

Другий місяць осені починається з особливої дати. Так, 1 жовтня в нашій державі відзначається День людей похилого віку та День ветерана, що засвідчує глибоку повагу і шанобливе ставлення українського суспільства до найстарших представників громади, які закладали матеріальну базу незалежної держави, є носіями кращих трудових традицій та наших духовних скарбів.

Варто зазначити, що першими у 1990 р. День людей похилого віку почали святкували європейці. Потім до них приєдналися американці, а наприкінці 90-их років це свято стало інтернаціональним.

Україна відзначає День людей похилого віку, починаючи з 1991 року.

Святкування цього дня покликане популяризувати необхідність створення належних умов життя для людей відповідної вікової категорії та забезпечити розвиток ефективної системи їх соціального захисту.

Варто зазначити, що уміння дожити до глибокої старості і залишитися молодим душею і серцем, зберегти ясний розум і радість життя варті зусиль та гідні глибокої поваги. Доброго вам здоров’я, гарного настрою і активного довголіття, шановні ветерани та довгожителі!

 

 

Міні галерея


Березень
Травень