Екскурсія до Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань»

  • Дата публікації: 28.10.2014

23 жовтня 2014 року під час проходження практики «Вступ до фаху» студенти економічного факультету напрямку підготовки «Туризм» відвідали Державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань». Мета візиту до заповідника – ознайомлення студентів з пам’ятками історико-культурної та архітектурної спадщини Уманщини.

Державний заповідник „Стара Умань” – створений у 2005 році та включає в себе 156 об’єктів культурної спадщини, що розташовані на площі 80 га у центральній частині міста Умань. Тут зосереджено значний комплекс пам’яток історії, архітектури та містобудування, мистецтва, що віддзеркалюють майже увесь історичний проміжок архітектурного та культурного життя міста.

До складу заповідника входить будинок Василіанського Свято-Богородицького монастиря, що є найстарішою будівлею міста.  Екскурсоводом Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» Васільєвим С.А. студентам було проведено віртуальну екскурсію з використанням різних видів наочності: кольорові репродукції, показ цікавих сюжетів, презентацій, слайдів по будівлях, збудованих у XVIII–ХХ ст. в м. Умань.

Розповідь екскурсовода була змістовною та цікавою та пізнавальною. Зокрема, студентам були представлені фото архітектурних будівель Уманщини, які на сьогоднішній день повністю зруйновані: театр-цирк в центрі міста, єврейська синагога тощо.

Подібні екскурсії сприяють розширенню кругозору студентів, формуванню культурно-естетичних смаків, залученню до світу історичної минувшини.

Міні галерея


Березень
Травень