Козацтво – слава України

  • Дата публікації: 15.10.2014

Щорічно 14 жовтня в нашій державі  відзначається День українського козацтва. Для нашої нації це свято дуже важливе, адже козацтво відіграло винятково важливу роль в історії української держави, насамперед, у її національно-визвольній боротьбі, в розвитку збройних сил України та військового мистецтва, в освоєнні й заселенні степових просторів Центральної та Південної України. Епоха козацтва стала гордістю і окрасою української історії та культури.

Не випадково для святкування Дня українського козацтва обраний День Святої Покрови, яка здавна була покровителькою козаків. У цей день на Січі відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали заступницею і покровителькою православного воїнства.

У рамках відзначення Дня українського козацтва на економічному факультеті було проведено конкурс стінгазет та колажів. Журі розглянуло подані на конкурс творчі доробки студентів. Визначення переможців проходило шляхом незалежного оцінювання за такими номінаціями: зміст, оригінальність, дизайн. У якості подарунків призери отримали необхідні приладдя для художників.

І місце – Вікторія Соловей

ІІ місце – Олег Немировський

ІІІ місце – Анастасія Абакумова

Вітаємо переможців!

Бажаємо козацького здоров’я, сили духу, витримки та нових творчих звершень!

 

Міні галерея


Березень
Травень