«Кмітливі. Розумні. Ерудовані»

  • Дата публікації: 15.11.2014

Четвертий день тижня напрямів підготовки «Фінанси і кредит», «Економіка підприємства», «Облік і аудит» розпочався з професійної виставки «Я в майбутньому», організованої силами викладачів кафедри економіки підприємства, фінансів та фінансово-економічної безпеки та студентів І-ІІІ курсів економічного факультету. Для кожної академічної групи попередньо було визначено об’єкт інформування, що здійснює свою діяльність в економічній сфері. Студенти підготували відповідні інформаційні матеріали, вивчили основні аспекти діяльності своїх організацій.

О 10:50 у холі третього поверху розпочала свою роботу професійна виставка «Я в майбутньому», яка не залишила байдужим жодного перехожого.

Студенти 22 групи представляли Бюро технічної інвентаризації (БТІ), надаючи консультації всім зацікавленим про його напрями діяльності.

Активісти 21 групи підготували матеріали і представили Центр зайнятості із повним переліком затребуваних професій на листопад місяць 2014 року в місті Умані та Уманському районі.

Завданням для студентів 31 та 32 груп було всебічно представити страхову компанію ПрАТ «Страхова Група «ТАС», з чим вони блискуче впоралися, детально інформуючи про особливості страхування життя та майна.

12 група представляла Пенсійний фонд України. Студенти давали професійні консультації щодо правильного заощадження коштів та особливості пенсійного забезпечення громадян України.

Для 11 групи об’єктом інформування було обрано Уманський тепличний комбінат. Першокурсники давали вичерпну інформацію про підприємство та його внутрішні і зовнішні економічні зв’язки.

Студенти 15 групи вміло представили Державну фіскальну службу України. Вони залюбки надавали консультації про основні особливості та труднощі щодо подання документів у фіскальні органи України.

Останній демонстраційний стіл організатори виділили для фахівців 31к та 32к груп, які повинні були представити ПриватБанк. Всім охочим студенти, як справжні банківські працівники, роздавали інформаційні буклети і надавали детальну інформацію про роботу та здобутки найбільшого банку України.

О 14:20 у 318 аудиторії зібралися студенти всіх курсів економічного факультету на інтелектуальну битву майбутніх фінансистів, економістів та обліковців «Кмітливі. Розумні. Ерудовані». Підтримати студентську інтелектуальну еліту прийшли також і викладачі факультету.

Ведучий турніру доцент кафедри економіки підприємства, фінансів та фінансово-економічної безпеки Білошкурський М. В. урочисто відкрив захід і ознайомив присутніх з правилами гри. Микола Васильович запропонував студентам сформувати 3 команди по 6 студентів, обрати капітанів і придумати назву. Таким чином, в інтелектуальній битві схрестили рапіри своїх знань та ерудиції студенти І і ІІ курсів, які утворили команду «Ековін» на чолі з Кабановим Ігором, команда студентів ІІІ курсу «Ноу-хау» на чолі з Охріменко Наталією та команда студентів І і ІІІ курсів «Економчики», капітан – Келебай Віталій.

Для визначення переможця команди змагалися у трьох турах: перший тур – «розминка» – 12 коротких економічних запитань, правильна відповідь на кожне з яких оцінювалася 1 балом; другий тур – «чорний ящик» – 6 питань на 2 бала кожне, правильну відповідь ерудити могли перевірити, відкривши чорний ящик; третій тур – «відео-питання» – 6 відео-питань від провідних фахівців економічного факультету. Головним арбітром змагань, який об’єктивно судив відповіді гравців, був Швець Т. Г., викладач кафедри економіки підприємства, фінансів та фінансово-економічної безпеки.

У принциповій боротьбі переможцем (з мінімальною перевагою) стала команда «Ековін», «Ноу-хау» і «Економчики» посіли відповідно друге і третє місце. Декан економічного факультету. нагородила всіх учасників інтелектуальної битви сертифікатами з бонусними балами (власник сертифікату може обміняти його на зазначену кількість балів у викладача будь-якої дисципліни). Вітаючи переможців, Тетяна Василівна запропонувала студентам перейняти естафету і організувати подібну гру для викладачів. Сподіваємося, що незабаром ми станемо свідками ще однієї інтелектуальної битви. Четвертий день тижня економічних спеціальностей завершився переглядом фільму з тематичною інсталяцією «Банкрутство» о 17:10.

Міні галерея


Березень
Травень