8 грудня – День прапора Європейського союзу

  • Дата публікації: 08.12.2014

8 грудня доцентом кафедри маркетингу та управління бізнесом Н. Білошкурською було проведено годину куратора зі студентами 13 академічної групи, приурочену Дню прапора Європейського союзу. У своїй розповіді Наталія Володимирівна наголосила, що, зважаючи на підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, яка стала основою європейського вектору розвитку нашої держави, доцільно ознайомитися з новітньою історією Європи.

Прапор Європи – символ Європейського Союзу та Ради Європи – синє полотнище з 12 жовтими зірками, які утворюють коло посередині. «На тлі блакитного неба Західного світу зірки символізують народи Європи в колі, знаку єдності. Число зірок є незмінним, рівним дванадцяти. Це число символізує досконалість і повноту». Автором концепції прапора є Арсен Гейтц, а деталі укладу, пропорцій і кольорів були опрацьовані Полем М. Г. Леві.

Дванадцять незмінних зірок, розміщених у колі на синьому тлі, символізують солідарність і гармонію між народами Європи. Ця символіка пов’язана також із пізнішим девізом Європейського Союзу: In varietate concordia (з лат.: єдність у різноманітності). Кількість зірок пов’язана із стародавнім символічним значенням числа 12 – досконалість і цілісність, і не залежить від кількості країн-членів Європейського Союзу, оскільки на час прийняття прапору Ради Європи ця кількість уже дорівнювала 14. Число 12 відповідає також кількості місяців у році, годин на циферблаті годинника, знаків зодіаку тощо. Коло, в яке укладені зірки, є, у першу чергу, символом єдності.

Міні галерея


Лютий
Квітень