Друковані та електронні ресурси в навчальному процесі

  • Дата публікації: 11.12.2014

Читайте!

І нехай у вашому житті не буде жодного дня,

коли б ви не прочитали хоча б сторінки

з нової книги.

К. Паустовський

10 грудня відбувся семінар-практикум «Друковані та електронні ресурси бібліотеки та їх використання в навчальному процесі». Програмою семінару передбачено дві частини – теоретичну та практичну. Теоретична частина проходила на базі інформаційно-бібліографічного відділу Наукової бібліотеки університету за участі студентів економічного факультету, завідувача інформаційно-бібліографічним відділом Ткаченко Т.С. та доцента кафедри економіки підприємства, фінансів та фінансово-економічної безпеки Міщук О.В. В цій частині обговорено переваги та недоліки друкованих видань і їхніх електронних версій в Інтернеті, особливості роботи з алфавітними та систематичними каталогами, опрацьовано вимоги до оформлення літератури у наукових дослідженнях.

Практична частина семінару відбулася в читальному залі №1, де студенти мали змогу ознайомитися зі специфікою роботи сайту Наукової бібліотеки, особливостями користування електронною бібліотекою, та зокрема, віртуальною довідкою, а також можливостями, що дає Інтернет при пошуку необхідних інформаційних ресурсів.

Семінари такого змісту безсумнівно, підвищують інтерес студентів  до навчальної і науково-дослідної діяльності, а також засвідчують той факт, що сучасна бібліотека – це не тільки сховища паперових документів, а й нових електронних ресурсів.

Учасники семінару-практикуму щиро дякують працівникам Наукової бібліотеки, зокрема завідувачу бібліотеки Григоренко Т.В. та завідувачу інформаційно-бібліографічним відділом Ткаченко Т.С. за сприяння у проведенні цього заходу й професійну допомогу студентам у пошуку необхідних друкованих та електронних ресурсів.

Міні галерея


Березень
Травень