Мотивація в житті. Вибір і самореалізація

  • Дата публікації: 29.12.2014

Прокидаючись вранці, запитай себе: «Що я повинен зробити?»
Увечері, перш ніж заснути: «Що я зробив?»
Піфагор.

У навчальному процесі важливим є не тільки закріплення студентами отриманих знань, умінь і навичок, формування необхідних особистісних і функціональних якостей, а й поступова адаптація їх до професійної реалізації, яка полягає як у практичній підготовці, так і психологічній підтримці. Адже наш час вимагає від кожного активності, вміння актуалізувати здібності та реалізувати себе як особистість у різних сферах діяльності та спілкування. Тому, з цією метою було проведено психологічний вебінар для студентів випускних курсів на тему «Мотивація в житті. Вибір і самореалізація».

Усвідомити свої цілі, життєві устремління, виробити життєвий план, сформувати цілісне уявлення про самого себе, відношення до себе, розкрити морально-психологічні, інтелектуальні, вольові якості допомагав студентам-випускникам психолог, психотерапевт, сімейний консультант Дмитро Соломатін (м. Дніпропетровськ).

В дискусії, яка розгорнулася, також обговорювалися питання пошуку роботи, складання резюме, подолання страху при першій зустрічі з роботодавцем, секрети того, як його зацікавити своєю кандидатурою та вцілому, як теперішнім випускникам реалізувати в майбутньому свій особистісний потенціал.

Вебінар дозволив сформувати у студентів-випускників нове розуміння соціального та психологічного благополуччя, самореалізації та виявив потребу у вимогливішому ставленні до власної особистості. Цей захід відбувся за ініціативи доцента кафедри економіки підприємства, фінансів та фінансово-економічної безпеки Міщук О.В. та технічної підтримки, яку надав викладач цієї ж кафедри Понедільчук В.І.

Міні галерея


Березень
Травень