Відвідайте український громадський проект масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus»

  • Дата публікації: 09.01.2015

PrometheusВсе більшої популярності набувають сьогодні навчальні онлайн-курси. У світовій практиці таке поняття зародилось вже давно, а восени 2011 року Стенфордський університет запропонував всім охочим безкоштовно три своїх курси через мережу Інтернет. Наразі існує декілька таких платформ, які об’єднують навчальні заклади з різних куточків світу, однією з них є coursera, де можна повчитись у провідних викладачів різних галузей та ще й отримати сертифікат.

А тепер радо повідомимо Вам, що в Україні також започатковано таку платформу – «Prometheus». І вже відкрито реєстрацію на перші чотири масові онлайн-курси проекту від викладачів КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ та Києво-Могилянської академії.

Мета проекту – не просто окремі курси, а взаємопов’язані цикли курсів з найактуальніших для країни тем (бізнес, IT, іноземні мови, право, історія тощо).

Кожен курс проекту «Prometheus» складатиметься з відеолекцій провідних викладачів найкращих українських ВНЗ, інтерактивних завдань, що дозволять закріпити отримані знання, а також форуму, на якому студенти матимуть можливість поставити питання викладачу та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп’ютер та наявність доступу до мережі Інтернет.

Успішне завершення курсу дасть змогу отримати електронний сертифікат, який підтверджуватиме здобуті знання.

Завдання проекту:

– надати безкоштовний онлайн-доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим в Україні незалежно від місця проживання, віку, статків та стану здоров’я.

– створити не просто окремі курси, а взаємопов’язані послідовності курсів (програмування, бізнес, іноземні мови, історія тощо) за прикладом західних проектів edX та Coursera.

– налагодити видачу сертифікатів слухачам, що успішно завершили курс.

– провести експериментальний запуск змішаних курсів в одному з українських університетів. Формат змішаних курсів передбачає використання МВОК в навчальному процесі в якості лекцій та поточного контролю, тим часом як викладачі в кампусі проводять семінари та остаточний контроль знань студентів (іспит).

Шановні студенти, перейдіть за посиланням (http://prometheus.org.ua), можливо і Вас зацікавить один із курсів. Курси є безкоштовними.

Березень
Травень