Небесна сотня. Герої не вмирають!

  • Дата публікації: 20.02.2015

Це дивляться з темних небес загиблі

поети й герої – всі ті, хто так вірив

у світле майбутнє твоє.

С.Фоменко.

21 листопада 2013 року за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, український уряд радикально повернув курс держави від євроітеграційного до курсу, спрямованого на розвиток співпраці з державами-членами СНД. Обурена таким рішенням уряду України молодь виходить на Майдан Незалежності у Києві. Це був початок Революції Гідності.Фінальним і найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло більше сотні кращих синів і дочок України. Розгони Євромайдану відзначилися брутальним побиттям сотень людей, десятків журналістів. Поступово ці «штурми та розгони» переросли у велетенські акції спротиву, били дзвони всіх церков, а кожен штурм сприймався в Україні як «боротьба не на життя, а на смерть».

22 січня на вулиці Грушевського перші загиблі: із вогнепальної зброї вбито Сергія Нігояна та Михайло Жизневського. Вони стали першими в ряд Небесної сотні.

Минув рік…

Студенти економічного факультету вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні – ангелів-охоронців українського народу. Буремні та гіркі події минулого року студентська молодь пригадала, переглянувши тематичний ролик. Опісля, запаливши свічки, хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.

Міні галерея


Березень
Травень