Знайомство з героїчним минулим Уманщини

  • Дата публікації: 06.03.2015

6 березня 2015 року за ініціативи викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи економічного факультету і за запрошенням керівництва Музею народної освіти Будинку вчителя міста Умані, для студентів напряму підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа», було організовано екскурсію на тему «Герої Уманщини – визволителі українського народу». Екскурсію, присвячену визволенню Уманщини від фашистської навали, провела краєзнавець, директор музею народної освіти міста Умані – Лисогора Валентина Василівна.

Студенти були вражені різноманіттям експонатів представлених у залах музею. На сьогодні в музеї народної освіти нараховується близько 10 тисяч документів, фотографій, різних експонатів, які відтворюють величну історію міста.Розповідь екскурсовода була наповнена історичними фактами, які мали місце на території Уманщини та біографіями її героїв.У присутніх на очах бриніли сльози скорботи, які стали відлунням почутого трагізму власного народу та сльози гордості за патріотичні вчинки героїв Уманщини.Питання, які виникали у студентів в ході проведення екскурсії, були наповненні патріотичною цікавістю та бажанням більше пізнати про героїв рідного краю.

«Я приїхав навчатись до Умані з рідного Первомайська. І це місто стало для мене другою домівкою. Але я навіть не думав, що Умань має таку величну, героїчну та багатостраждальну історію. Особливо мене вразило, те що жителі Уманщини здійснили таку велику кількість героїчних подвигів і внесли вагомий внесок у закінчення Великої Вітчизняної війни та звільнення території України від німецьких окупантів. Я пишаюсь, що живу і навчаюсь в такому славетному місті!» – висловив свої враження від екскурсії студент Осипенко Дмитро.

Староста 17 групи економічного факультету Кирилюк Дар’я.

Міні галерея


Лютий
Квітень