Студенти пишаються мальовничою Черкащиною

  • Дата публікації: 17.04.2015

Україна – казкова країна! Тут знайдеться і пустеля, і гірські каньйони, місця для цікавого пішохідного туризму і забуті усіма історичні пам’ятки. Тут можна знайти для себе цікаве місце для відпочинку у вихідні або під час відпустки.    Проживаючи на Уманщині, ми, студенти 3 курсу напряму підготовки «Туризм», маємо можливість спостерігати її чарівність та красу.
Часто ми відвідуємо Національний дендрологічний парк «Софіївка», особливо зараз, на весні. «Софіївка» – це перлина світового масштабу, яка претендує на внесення до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. За своєю красою, вишуканістю, грандіозністю та мальовничістю «Софіївка» не поступається кращим зразкам садово-паркового мистецтва світу: Версальському палацовому парку, Потсдамському королівському парку Сан-Сусі, петергофським садам і паркам.
На честь уманського парку навіть називають планети (планета під номером 2259 з 1985 року офіційно носить назву «Софіївка»), йому присвячують твори (Станіслав Трембецький, поема «Zofiówka»). Про нього є що розповісти і є що подивитися. Щорічно побачити це диво природи приїжджає близько півмільйона людей на рік. Ще одним видатним місцем Черкащини є Корсунь-Шевченківський палац. Палацовий комплекс складається з в’їзних воріт, прибудованої до них стайні-каретної, самого палацу, швейцарського будинку, манежу, контори управляючого маєтком, лазні та інших споруд. Навколо Корсунь-Шевченківського палацу розбитий чудовий парк. Спроектований він був архітектором Ж. А. Мунц ще в 1782 році. Тут дуже багато водоймищ – від тихих ставків до вируючих проток, безліч видів дерев та рослин.Церква пророка Іллі нам знайома тим, що зображена на п’ятигривневій купюрі. Іллінська церква побудована у 1653 році і представляє собою зразок українського бароко. Розташована біля неї дзвіниця з’явилася тільки через два століття – у 1869 році. Щоб на власні очі побачити церкву, побудовану за наказом Богдана Хмельницького і задуману їм як свою майбутню усипальницю, потрібно приїхати на батьківщину легендарного гетьмана в його родовий маєток – село Суботів, яке розташоване в Черкаській області.
Нещодавно в Україні стартував проект «Найкращі пам’ятки України – обрані народом».
З Черкащини до цього переліку потрапили:
– Палац Даховських (Монастирищенський район, село Леськове);
– Нижньосульський парк (територія Чорнобаївського району);
– Пагорб Слави (місто Черкаси);
– парк ,,Софіївка” (місто Умань);
– Буцький каньйон (Маньківський район, село Буки);
– краєзнавчий музей села Медведівка (Чигиринський район);
– Канівська ГЕС;
– дуб Залізняка (хутір Буда, Чигиринський район);
– садиба Лопухіних (місто Корсунь-Шевченківський);
– палац графа Шувалова (місто Тальне).Студентам усе це відомо завдяки вивченню туристичних дисциплін, які надають нам можливість пізнавати принади перлин рідного краю. Ці знання ми будемо використовувати у своїй майбутній професії, організовуючи цікаві екскурсії та тури.Україна – мальовнича країна, яка насичена широкими морями, високими горами, мальовничими лісами, глибокими ріками. Усе це пронизано історією, видатними місцями та пам’ятками, які ми зберігаємо у нашій пам’яті та серцях. А основне те, що ми живемо на землі Богдана і Тараса у мальовничому місті Умань і навчаємося в одному з найкращих вузів України – Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи.

Білоус Алла, студентка 3 курсу напряму підготовки ,,Туризм”

Міні галерея


Лютий
Квітень