Подвиг народу буде жити у віках

  • Дата публікації: 08.05.2015

9 Травня – визначна і світла дата: в цей день ми святкуємо 70-річницю Перемоги у Другій світовій війні. Цим завдячуємо тим, хто майже сім десятиліть проявив велич сили духу і мужності, відстоюючи свободу рідного краю.

 

 

7 травня 2015 року на економічному факультеті було проведено захід «Подвиг народу буде жити у віках» з використанням відео фрагментів про події тієї кривавої війни.Студенти мали можливість ще раз переглянули ту сторінку, яка кров’ю променіє і через роки стала доленосною для нашого народу. Спробували душею доторкнутись до великого змісту подвигу і зрозуміти, чому могутній фашизм, який поставив на коліна країни Європи, спіткнувся на нашій землі і був вщент розбитий.

У ті страшні часи багато мільйонів людей пройшли крізь суворі випробування, виявили відвагу, доблесть і силу духу, вистояли у кровопролитній війні й зробили вирішальний внесок у розгром фашизму та звільнення Європи. В Україні немає родини, яку б оминула війна.За перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.Воїни-українці зробили вагомий внесок у перемогу над нацистською Німеччиною та її союзниками.

На завершення присутні традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів хвилиною мовчання.

Сам захід був проведений у теплій і дружній студентській атмосфері. Ця подія знайшла відгук у серцях студентів, які наголосили на тому, що такі заходи є дуже важливими, особливо в наш час. Адже мир та чисте небо над головою є найбажанішими в усі часи.

 

Міні галерея


Березень
Травень