Зарплата «в конверті» – злидні на старість

  • Дата публікації: 15.09.2015

15 вересня відбулась зустріч керівництва Пенсійного фонду України в м. Умань та Уманському районі з майбутніми фінансистами 3 та 4 курсу Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Керівник управління у своїх роз’ясненнях акцентував на необхідності легального працевлаштування, обов’язкової сплати єдиного соціального внеску. «Про гарантоване благо на схилі років, – зауважив він, – слід починати піклуватися вже на початку трудової діяльності». Дохідливі й аргументовані відповіді Анатолія Михайловича змушували замислитися молодих людей над тим, що від офіційного розміру заробітної плати залежить їх соціальний захист, тобто ті соціальні гарантії та виплати, які забезпечуються державою.

Йшлося також про шляхи реформування пенсійної системи, поліпшення якості обслуговування громадян, можливості зарахування страхового стажу для призначення пенсій за час здобуття освіти в навчальному закладі та добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Для багатьох із студентів було відкриттям те, що вони мають можливість отримувати дані з особового рахунку для застрахованих осіб навіть вдома, за умови реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Спільно із начальником управління Пенсійного фонду України Кузнецем А.М. та його заступником Цимбарович В.М. гості обговорювали усі напрями діяльності Пенсійного фонду, основні завдання, особливості роботи спеціалістів управління. Студенти зацікавилися деякими положеннями пенсійної реформи, зокрема, щодо віку виходу на пенсію, залежності розміру пенсії від страхового стажу і заробітної плати тощо.

Міні галерея


Березень
Травень