Он-лайн освіта, доступна кожному!

  • Дата публікації: 30.10.2015

prometheus

Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції інформує, що Prometheus відкриває реєстрацію на цикли безкоштовних онлайн-курсів з Підприємництва та Громадянської освіти від найкращих викладачів України та світу.

Відсьогодні на сайті неприбуткового проекту Prometheus відкрито реєстрацію на два цикли безкоштовних масових онлайн-курсів – http://prometheus.org.ua/cycles.

Навчальний цикл «Підприємництво», що складається з 8 онлайн-курсів, дозволить всім бажаючим безкоштовно отримати достатній обсяг знань для відкриття власного малого бізнесу чи технологічного стартапу. Слухачі зможуть дізнатися про всі аспекти ведення бізнесу в Україні: від практики підприємництва, менеджменту і маркетингу до юридичних нюансів реєстрації підприємства і сплати податків. Окремої згадки заслуговує відтепер доступний українською мовою легендарний курс «Як створити стартап», що восени 2014 року читався в Стенфордському університеті найвідомішими в світі засновниками стартапів та інвесторами.

Цикл «Громадянська освіта», що складається з 6 онлайн-курсів, створено для всіх, хто прагне дізнатися як побудувати процвітаючу, справедливу та успішну Україну. Серед курсів циклу: «Економіка для всіх», де окрему лекцію прочитав Богдан Гаврилишин, «Боротьба з корупцією», серед лекторів якого – Сергій Лещенко, та курси присвячені урбаністиці, тендерній рівності та державній політиці.

Курси «Урбаністика: сучасне місто» та «Жінки та чоловіки: гендер для всіх» виготовлено в межах «Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні», яку виконує МФ «Відродження» у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні (SIDA).

Кожен курс проекту «Prometheus» складається з відеолекцій провідних викладачів найкращих українських університетів та провідних організацій, інтерактивних завдань, що дозволять закріпити отримані знання, а також форуму, на якому студенти мають можливість поставити запитання викладачу та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп’ютер і наявність доступу до мережі Інтернет.

Кожен слухач курсу, який виконав практичні завдання і склав підсумковий тест, отримує сертифікат установленого зразку.

Контактна особа – Іван Примаченко, [email protected], телефон

(099) 141-70-92.

Березень
Травень