Шановні науковці і дослідники! Щиро вітаємо Вас із Всесвітнім Днем науки в ім’я миру та розвитку!

  • Дата публікації: 10.11.2015

10 листопада з метою підвищення рівня усвідомлення важливості науки у світі з ініціативи ЮНЕСКО відзначається Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development). Проведення цього дня було рекомендоване ще у 1999 році на Всесвітній науковій конференції, що проводилася у Будапешті. У глобальному масштабі цей день був уперше відзначений 10 листопада 2002 року.Більшості своїх досягнень людина зобов’язана закладеній в ній здібності до спостереження, аналізу і розуміння явищ, що відбуваються навколо неї у просторі та часі. Систематизуючи отримані знання, людство помітило, що ці знання можна не тільки зберігати, передавати з покоління до покоління, але й доповнювати, розвивати і уніфікувати. Так з’явилася наука.

Ніхто не знає, коли саме це відбулося чи яка саме наука першою з’явилася на світ, однак достеменно відомо, що до цих пір людству так і не вдалося вичерпати всю багатогранність напрямів і потенціалу людського пізнання.У сучасному світі наука є стратегічним ресурсом розвитку. Нові знання та інновації, в основу яких покладено наукові здобутки та високотехнологічні рішення, визначають соціально-економічні перспективи кожної держави. Сьогодні перед Україною стоять масштабні завдання. Втілення цих планів потребує всебічного впровадження новітніх наукових досягнень у різні сфери суспільного життя, в реальний сектор економіки. Саме наукова спільнота покликана створити технологічний інструментарій модернізації України, інтеграції нашої держави до європейського та світового простору як рівноправного партнера.

Отож, сердечно вітаємо усіх науковців, викладачів, майбутніх вчених – студентів та аспірантів! Зичимо вам творчих успіхів та наснаги! Щастя, здоров’я, миру та злагоди вам та вашим рідним і близьким!

Зі святом!

Міні галерея


Лютий
Квітень