Враження від молодіжного форуму «Справедливість для кожної дитини»

  • Дата публікації: 22.11.2015

  «Коли я дізналася про проведення дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Києві Молодіжного форуму «Справедливість для кожної дитини» (#FightUnfair for #EveryChild Youth Forum), то не вагаючись, подала свою заявку» – розказує Марина Зашейко, студентка 18 групи напряму підготовки «Туризм».«Очікуючи на відповідь, звичайно, хвилювалася, адже розуміла, що у ньому братимуть участь найактивніші молоді лідери з усієї України, які вже мають багатий досвід волонтерства та участі у різноманітних соціальних проектах. У мене цей досвід також є, але поки що незначний.

Яким же було моє приємне здивування, коли із чотирьох сотень поданих заявок, мою відібрали для участі у цьому заході!

І ось, зранку 19 листопада я вже знайомилася за кавою із учасниками Молодіжного форуму. Їх приїхало більше сотні з різних куточків України. Нам розповіли, що сьогодні напередодні Всесвітнього дня дитини молодь України приєднається до глобальної ініціативи разом з представниками 70 країн світу.

З вітальним словом до учасників форуму звернулися Микола Кулеба, уповноважений Президента України з прав дитини; Сергій Митрофанський, заступник Міністра молоді і спорту України та Джованна Барберіс, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).Протягом всього заходу ми шукали відповіді на питання, яким чином кожен з нас може зробити внесок у захист прав дітей? Адже саме наші ідеї та активність впливають на загальний розвиток країни. Тому співпраця у єдності і взаєморозумінні є запорукою створення більш справедливих, рівних умов для кожної дитини і кожного з нас.

Також ми обговорювали можливості для створення більш справедливого середовища для кожної дитини під час роботи однієї з тематичних груп, таких як: освіта, толерантність, медіа, зміна клімату.

А ще мали нагоду приєднатись до серії майстер-класів з відомими спікерами на теми лідерства, волонтерства, громадського активізму, ефективної комунікації. На молодих журналістів та блогерів чекало практичне заняття з побудови успішної роботи в соціальних медіа.Тепер у мене є нові друзі у Бердянську, Тернополі, Івано-Франківську та Києві. Сподіваюся, що саме спільними зусиллями ми зможемо досягти мети!

За словами психологів, сплеск волонтерства в Україні можна вважати процесом морального одужання суспільства. Бум на добрі справи свідчить про те, що в країні з’явилося дуже багато свідомих громадян. Люди стали розуміти, що це їхня країна і її доля залежить від них, тому намагаються щось робити, допомагати, незважаючи на очевидну ворожість населення до держави.

Злет волонтерського руху вселяє надію на гарне майбутнє, бо волонтерство – це не просто надання матеріальної або фізичної допомоги, але й прояв активної громадянської позиції».

Марина Зашейко, студентка 18 групи, напряму підготовки «Туризм»

Міні галерея


Березень
Травень