Наші враження від відвідування Картинної галереї

  • Дата публікації: 02.12.2015

 

У процесі вивчення дисципліни «Організація екскурсійної діяльності», з метою практичного засвоєння матеріалу щодо розробки та організації проведення екскурсії на художню тематику, доцент Кожухівська Раїса Борисівна та студенти ІІІ курсу напряму підготовки «Туризм» відвідали Уманську картинну галерею.

«Я майже ніколи не звертала увагу на українське художнє мистецтво, надаючи перевагу працям іноземних митців. Проте, відвідавши Уманську картинну галерею я змінила свої погляди.

Серед усіх експонатів Картинної Галереї мою увагу привернули роботи митців українського живопису ХХ ст. Найбільше мені сподобались картини Олександра Мурашко, безпосередньо про якого я дізналась від працівників музею, як про найяскравішу постать художника українського живопису, розквіт таланту якого співпав з появою нових спрямувань в європейському мистецтві. На його картині «Продавчині квітів» (1917 р.) внутрішній лад образів злився воєдино з гармонією живопису, масивами площин узагальненого кольору» – ділиться враженнями Бабій Тетяна.

«В залі українського живопису початку XX століття мене найбільше вразили роботи Петра Нілуса «Відпочинок» та «В парку». Це чудові картини, в яких автор з особливою ретельністю зображував предметні реалії інтер’єрів, які так виразно розкривають характер їхніх власників» – розповідає Чирка Анжела.«Загалом, після відвідування галереї, у нас склалося чудове враження про українську художню культуру, ми навіть не очікували, що нам так сподобаються творчі доробки наших співвітчизників. Ми побачили десятки прекрасних досконалих витворів мистецтва і зрозуміли, що пишаємося нашими українськими митцями» – констатували студенти 38 групи напряму підготовки «Туризм» Літенська Катерина та Саморуха Олег.

Міні галерея


Березень
Травень