«Від мрії до цілі, від цілі до реалізації»

  • Дата публікації: 20.04.2016

Розвиток інформаційних технологій сприяв появі глобального інформаційного простору – мережі Інтернет. За допомогою глобальної мережі ми, користувачі, можемо вільно спілкуватися, долаючи кордони та суттєво розширюючи межі спілкування. Internet-технології відкривають користувачам нові способи ведення справ, створюють безпрецедентні можливості підтримання ділових відносин у віртуальному інформаційному просторі на різноманітних рівнях.

Наші студенти теж не відстають від світових тенденцій. Так студент IV курсу напряму підготовки «Маркетинг» Діма Короташ реалізував проект «Соцмережа «Mepozo.com».

За словами Діми, головною метою даного проекту було створення конкурентоспроможного вітчизняного продукту, який би став популярним у світовому масштабі.

Ось що студент розповів про основні моменти реалізації свого проекту:

«Назва соцмережі «Mepozo» з іспанської мови перекладається як «me» – мені, «pozo» – добре. Головною метою при розробці назви було те, щоб назва звучала на всіх мовах однаково, і не була прив’язана до окремої категорії користувачів, тобто була нейтральною.

Перевагою соцмережі «Mepozo.com» є безпека ведення особистих повідомлень. Тобто створення платформи, на якій можна не турбуватися, що листування буде прочитане третіми особами. Нажаль, цим не можуть похизуватися інші соцмережі, де контролюється весь трафік листування. 

Сайт виділяється серед конкурентів оригінальним дизайном, кольоровою гамою та широким спектром корисних та розважальних функцій. Однією з яких є чат-бот, якому можна задавати питання і отримувати відповіді в жартівливій формі. Стрічка новин, в якій зібрані цікаві статті з усієї мережі Інтернет. На майбутнє планується вводити нові функції. На разі в розробці знаходиться торгівельна платформа з безпечним здійсненням комерційних операцій.»

По закінченні бесіди ми запитали у Діми, що ж його націлило на реалізацію даної ідеї. Діма Короташ розповів, що до створення сайту його підштовхнула ІТ-конференція, яку він відвідав минулого року. На конференції були представлені цікаві проекти та надавалися корисні поради, які в подальшому підштовхнули його до створення мережі.

«У мене була мета закріпити вітчизняні технології на світовій арені. Цей захід посіяв зерно, яке в подальшому переросло в реалізацію проекту. Приєднуйтеся до mepozo.com, разом ми побудуємо достойний продукт.» Діма Короташ, Mepozo.com.

Міні галерея


Лютий
Квітень