Моя професія ‒ економіст

  • Дата публікації: 09.10.2016

1Традиційно в НН інституті економіки та бізнес-освіти проводяться виховні години зі студентами.

5 жовтня доцентом кафедри економіки та соціально-поведінкових наук Гарник О.А. зі студентами 32 та 32б груп було проведено виховну годину на тему: «Моя професія – економіст».

Економічна наука є однією з найдавніших. Її предмет намагалися окреслити ще давньогрецькі філософи як-то Аристотель і Ксенофонт у IV-III ст. до нашої ери. Глибокий інтерес до економічної теорії зумовлений тим, що вона вивчає проблеми вирішальної сфери життя суспільства – виробництва економічних благ, обміну, розподілу та споживання національного багатства в матеріальній та нематеріальній формах, економічні потреби, інтереси й цілі людини, а також закони, які управляють цими процесами й втілюються в раціональній економічній політиці держави.

Виховна година була проведена у вигляді дискусії. Окремі студенти ділилися своїми уявленнями про майбутню професію, про її важливість і значення.

Так, Кутащук Вікторія, вважає:  «Професія економіста є складною і відповідальною, адже економіст повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком. В організаціях економісти беруть участь у розробці системи бюджетування, здійснюють контроль виконання бюджету, а також підготовку і формування періодичної і управлінської звітності. Посадові обов’язки представників цієї професії полягають у дослідженні, плануванні та економічному супроводі фінансово-господарської діяльності компанії.

Професія економіста мені до душі і обрала я її не тільки через те, що це модно чи популярно, а тому що всі події, які відбуваються навколо мене я оцінюю з точки зору раціоналізму».

Горюн Надія відзначає: «Я почала думати про свою майбутню професію вже з 15 років. Моїми улюбленими предметами в школі були математика і англійська мова. Мої викладачі були освічені люди з широким кругозором і глибоким знанням предметів. Вони заохочували мене в моєму бажанні стати економістом. Я не робила вибір наосліп. Мій вибір був обдуманим і виваженим».

«Економіка – це наука вибору, яка ґрунтується на фактах нашого повсякденного життя, –  вважає Бурдейна Катерина, – економісти вивчають наше звичайне життя і систему, що впливає на нього. Вони намагаються описати події економіки, в якій ми живемо, і пояснити, як працює система. Наука «Економіка» пов’язана з усіма нашими матеріальними потребами і бажаннями.

Щоб стати хорошим фахівцем в економічних питаннях і бізнесі, потрібно знати багато наук, такі як бізнес-економіка, фінанси і кредит, статистика, історія економічної теорії і філософії, математика, також економічний менеджмент, торговий бізнес і, звичайно, маркетинг, який є сучасною філософією бізнесу.

Для фахівця в бізнесі дуже важливо бути кваліфікованим користувачем комп’ютерів і говорити принаймні хоча б однією іноземною мовою. Краще щоб це була англійська, оскільки вона є найпопулярнішою мовою міжнародного ділового спілкування. Ви зможете стежити за розвитком бізнесу в світі, слухаючи новини по радіо або телевізору, читаючи газети або журнали чи спілкуючись з вашими діловими партнерами за кордоном».

Сьогодні ми живемо в країні, яка відкриває перед молоддю необмежені можливості для набуття будь-якої професії. Професіоналізм – це гарантія працевлаштування на роботу, гарантія успіху.

Народна мудрість каже: «Щасливий той, хто радісно йде на роботу і з радістю повертається додому». Але, щоб радісно було йти на роботу, треба одержувати від неї задоволення, а це залежить від вдало обраної професії.

 

Лютий
Квітень