Науково-методичний семінар «Зарубіжний досвід розвитку туризму та готельно-ресторанної справи та особливості його застосування в Україні»

  • Дата публікації: 28.11.2016

24 листопада викладачами кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи проведено науково-методичний семінар на тему: «Зарубіжний досвід розвитку туризму та готельно-ресторанної справи та особливості його застосування в Україні».

У роботі семінару взяли участь викладачі НН Інституту економіки та бізнес-освіти, керівник та HR-менеджер турецької туристичної компанії, викладач Міжнародного коледжу туризму Беркер Бінер та студенти. Програма семінару охоплювала широке коло питань, пов’язаних із особливостями розвитку туризму та готельно-ресторанної справи в Україні та Турецькій республіці.

Особливий інтерес викликала доповідь Беркера Бінера про особливості туристичного бізнесу в Туреччині та проведений ним майстер-клас «Робота офіціанта у ресторанних закладах». Студенти не лише уважно слухали цінні поради та настанови, але й стали безпосередніми учасниками процесу обслуговування. 

Беркер  із приємністю відзначив щире захоплення молоді професією і побажав не звертати з обраного шляху, а продовжувати розвиватись і набувати нових знань, результатом яких стане успіх.

В результаті обговорення дійшли до висновку, що Туреччина представляє важливий туристичний напрям світу для виїзного туризму, що стрімко розвивається. Державна туристична політика спрямована на подальший розвиток як традиційних, так і нових видів туризму в країні, реалізацію планів, розроблених на довгострокову перспективу, збереження природних та історико-культурних туристичних об’єктів, залучення уваги іноземних туристів з пізнавальними, лікувально-оздоровчими, екскурсійними та іншими цілями, всебічну підтримку й стимулювання розвитку підприємницької активності у сфері туризму, перетворення його в потужний сектор економіки країни й підвищення конкурентоспроможності Туреччини на світовому туристичному ринку. Досвід розвитку в’їзного туризму в Туреччині може бути корисним для України щодо залучення потоків іноземних туристів.

Міні галерея


Березень
Травень