«Закон і молодь» : зустріч студентів з представниками правоохоронних органів

  • Дата публікації: 09.12.2016

В рамках Всеукраїнського тижня права відбулась зустріч представників правоохоронних органів зі студентським активом Інституту економіки та бізнес-освіти Уманського держаного педагогічного університету імені Павла Тичини.

«Іноді один нерозважливий крок молодої людини може вплинути на все подальше життя» – розпочала свою бесіду, речник Уманського відділу поліції в ГУНП в Черкаській області, Леся Усенко. Гостя розповіла про криміногенну ситуацію на Уманщині, розкрила відмінність адміністративної і кримінальної відповідальності та закликала їх бути законослухняними, відповідальними обачними та небайдужими.

Старший дільничний інспектор Уманського відділу поліції в ГУНП в Черкаській області , офіцер поліції Ірина Вінницька поінформувала, що таке жорстокість та насилля в сім’ї. Студентам роз’яснено такі норми і правила відносин в суспільстві, що дозволяють за будь-яких обставин знаходити конструктивні форми поводження.

Інспектор ювенальної превенції Уманського відділу поліції в ГУНП в Черкаській області Вꞌячеслав Журба розповів студентам про причини та наслідки кримінальних злочинів, навів дуже цікаві випадки зі своєї практики, озвучив невтішну статистику притягнення неповнолітніх до відповідальності у межах міста.

Студенти висловлювали свою думку щодо деяких аспектів відповідальності за скоєння правопорушень особами, які не досягли 18-річного віку. Всі разом обговорювали причини, які штовхають молодих людей на правопорушення та наслідки впливу шкідливих звичок на організм людини.

Вже після заходу студенти охоче фотографувались з поліцейськими, задавали їм питання у неформальній обстановці.

Міні галерея


Березень
Травень