Сучасна професія – менеджер

  • Дата публікації: 21.01.2017

Вибір сфери професійної трудової діяльності рано чи пізно виникає  перед кожною людиною, що живе на нашій планеті. Хтось віддає перевагу отримати вищу професійну освіту і стати дипломованим фахівцем, а хтось, навпаки, мріє якомога раніше знайти роботу і зайнятися трудовою діяльністю.

Існує думка, що отримання освіти ніяк не позначається на подальшому житті і на кар’єрі, що набагато важливіше досвід і напрацьовані навички. Однак таке твердження, безсумнівно, помилкове, оскільки практичні компетенції без теоретичної підготовки не стануть дійсно професійними.

На сьогоднішній день однією з найбільш популярних професій стала професія у сфері управління, тобто професія менеджера. Так, у 2016 році за підсумками МОН при подачі заяв на вступ до вищих навчальних закладів України студенти частіше вибирали спеціальності філологія, право і менеджмент. У Міністерстві конкретизували ці дані і зазначили, що на спеціальність “філологія” абітурієнти подали 73 580 заяв, право – 70 684, менеджмент – 33 697 заяв.Менеджмент: що це!

Менеджмент – це сфера управління, яка включає в себе такі процеси, як керівництво, планування, координацію, розпорядження, контроль. Менеджер повинен володіти відповідними компетенціями для ефективного виконання своїх обов’язків.

Професія менеджера може мати місце в різних областях діяльності компанії, а, значить, і вимагати від фахівця різних компетенцій. Проте слід сказати, що в даній сфері найважливіші загальнолюдські цінності та орієнтири, навички роботи з людьми. Тим не менш, можна виділити й інші особливості вимог професії «менеджер»:

  1. Гарне виховання.

Для менеджера будь-якої ланки необхідно знати правила етикету і мати хороші манери, оскільки його діяльність пов’язана з людьми, особливо у випадку управління персоналом.

  1. Чітка і грамотна мова.

Для менеджера не обов’язково бути майстерним оратором, однак він повинен вміти говорити чітко, ясно, правильно висловлювати свої думки і не допускати різного роду помилок.

  1. Наявність освіти.

Саме освіта в кар’єрі менеджера має вирішальне значення, адже вона дає міцні теоретичні знання, а також розширює кругозір. Людина з вищою освітою завжди зможе знайти теми для бесіди з будь-якою людиною, що для менеджера дуже важливо.

  1. Правильний зовнішній вигляд та уміння тримати себе.

Менеджер відрізняється впевненістю в собі, елегантністю та стриманістю. Тому правильно підібраний одяг для конкретного випадку та уміння тримати себе виокремлюють сучасного менеджера.

  1. Уміння слухати і чути.

Керівник має бути в центрі й об’єднувати команду. Разом із вищезазначеними якостями, сучасний менеджер має володіти міждисциплінарним підходом.

Якщо ви відчуваєте в собі управлінські здібності та інтерес до цієї професії, то сміливо вступайте в Уманський державний педагогічний  університет імені Павла Тичини на спеціальність 073 Менеджмент.

Чекаємо Вас за адресою: м. Умань, вул. Садова 28.

Телефон для довідок: (04744)5-20-80;
0957696303
.

Міні галерея


Березень
Травень