Науково-методичний семінар «Стан та перспективи розвитку страхування в Україні»

  • Дата публікації: 20.02.2017

16 лютого на базі Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти було проведено науково-методичний семінар «Стан та перспективи розвитку страхування в Україні», на якому обговорювалися проблемні питання формування страхової системи в Україні.

У країнах із розвиненою економікою страхову галузь визнано однією з найважливіших. Вона забезпечує дієву систему захисту майнових прав та інтересів усіх громадян і підприємств, підтримання соціальної стабільності суспільства, економічної безпеки держави, а також є важливим фінансовим інструментом регулювання національної економіки й потужним джерелом акумулювання коштів для їх подальшого довготермінового інвестування в народне господарство. Вітчизняний страховий ринок перебуває сьогодні на етапі поступового інтегрування у світовий. Тому дуже важливо з’ясувати, які тенденції та перспективи очікують страхову галузь України, яке місце посідає страховий ринок країни у глобальному світовому просторі. Саме цим актуальним питанням присвячено семінар, який організовано силами професорсько-викладацького складу кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки.

Семінар відвідали викладачі, студенти ННІ економіки та бізнес-освіти УДПУ імені Павла Тичини, аспіранти, провідні науковці Уманського національного університету садівництва, представники страхових компаній та інших фінансових установ.

З доповіддю на тему: «Сучасний стан та тенденції розвитку ринку страхування життя в Україні» виступила доцент кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки, кандидат економічних наук, доцент Чвертко Людмила Андріївна. Про місце ПрАТ «Страхова група «ТАС» на вітчизняному ринку страхування життя України учасники семінару дізналися з доповіді заступника директора Уманського регіонального центру ПрАТ «Страхова група «ТАС» Китайгородського Владислава Всеволодовича. Про реалії та перспективи пенсійного страхування в Україні присутнім розповіла перший заступник начальника Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області Лук’янова Оксана Валентинівна.

До обговорення доповідей приєдналися керівник Уманського відділення ПрАТ «Страхова Компанія «Арсенал Страхування» Остроушко Оксана Вікторівна та спеціаліст по страхуванню Уманська регіональна агенція ТДВ СТДВ «Глобус» Довбуш Анна Миколаївна, доценти кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва, кандидати економічних наук, Боровик Петро Миколайович і Колотуха Сергій Миколайович та інші учасники семінару.

За результатами роботи науково-методичного семінару «Стан та перспективи розвитку страхування в Україні» винесено пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правового регулювання страхової діяльності, які знайшли відклик і викликали жваву дискусію. Обґрунтовано, що для реалізації потенціалу страхування потрібна активна державна підтримка і, чим швидше держава визнає страхову галузь як пріоритетну для розвитку економіки, тим скоріше в Україні буде здійснений перехід до соціально-орієнтованого ринкового господарства.

 

 

Міні галерея


Лютий
Квітень