Засідання проблемної групи «Управління конфліктами»

  • Дата публікації: 20.02.2017

16 лютого 2017 року відбулося засідання студентської проблемної групи «Управління конфліктами» на тему «Поведінка людини у конфліктних ситуаціях».

У роботі засідання брали участь студентське наукове товариство 3 курсу ННІ економіки та бізнес-освіти і викладачі кафедри маркетингу та управління бізнесом Наталія Побережець та Інна Король.

До цього заходу учасниками групи були підготовлені інформативні доповіді та підібрані цікаві тести, присвячені питанням конфліктології.

Зокрема, В’ячеслав Сорочан, студент 34 групи, підготував та провів одну з найпоширеніших діагностик поведінки особи в конфліктній ситуації – опитувальник  Кеннета Томаса (американський психолог). Мета тестування: дослідження індивідуальної схильності людини до конфліктної взаємодії і визначення стилів вирішення конфліктних ситуацій. В’ячеслав зазначив, що представлений метод може застосовуватися в якості орієнтування у вивченні особливостей людини в плані адаптації і комунікації, а також стилю його спілкування.

Також, керівником гуртка, Наталією Побережець,учасникам засідання була запропонована цікава вправа «Намалюй конфлікт». Суть вправи зводилась до наступного: учасники отримують листки паперу, на яких їм пропонують намалювати картину або будь-який малюнок, який асоціюється з поняттям «конфлікт». Після завершення роботи кожен презентував її, обґрунтовуючи, що саме значить цей малюнок і чим він асоціюється з конфліктом.

По завершенню засідання учасники резюмували, що конфлікт постійно існує в житті, але не сам конфлікт є проблемою, а те, як ми на нього реагуємо. Якщо ми вважаємо, що конфлікт є загрозою, то ми реагуємо відповідно. Якщо ж знаємо, що конфлікт може призвести до вирішення протиріч, то відносимося більш конструктивно і спокійно. А наша реакція на конфлікт залежить від того, наскільки ми вміємо його вирішувати і цьому треба вчитися.

Міні галерея


Березень
Травень