Стажування у Грузії – незабутній і корисний досвід

  • Дата публікації: 12.04.2017

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини все активніше виходить у світовий освітній простір, адже сьогодні у глобальному світі оцінювання навчального закладу не зводиться лише до його відбитку у дзеркалі національного сприйняття. Пізнаючи закордонний досвід зсередини, викладачі отримують нові враження, надихаються новими ідеями, баченням пріоритетів та перспектив. 

З 2 по 6 квітня у Тбіліському державному університеті ім. Іване Джавахішвілі Інститутом Міжнародного Академічного і Наукового Співробітництва організовано наукове стажування для викладачів вищих навчальних закладів та науковців «Сталий розвиток 2020: Україна – Грузія – Молдова – Білорусія». ННІ економіки та бізнес-освіти у цьому науковому проекті гідно представили директор Інституту, професор Ольга Чирва, доценти Ірина Кирилюк та Людмила Чвертко.

Під час стажування обговорювалися проблеми досягнення цілей 2020 в галузях: екологія – економіка – юриспруденція;  соціологія – економіка – юриспруденція; економіка – міжнародні відносини – юриспруденція; хімія – екологія – економіка; політологія – соціологія – історія; освіта – інформаційні технології – менеджмент.

Почесними гостями наукового стажування були Нільс Скотт – керівник офісу ООН у Грузії, Давід Адвадзе – представник Міністерства економіки та сталого розвитку Грузії, професор Теімураз Берідзе – декан факультету Економіки і Бізнесу Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі. Конференцію у Тбілісі відвідало більше сорока українських науковців, представників органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади, лідерів громадянського суспільства й бізнес-асоціацій.

Викладачі нашого університету взяли участь у навчальних тренінгах, ознайомилися з функціонуючими у Грузії програмами академічної мобільності та способами їх реалізації у систему вітчизняної вищої освіти. У рамках стажування проведено ряд лекцій, практичних занять та майстер-класів. Також, учасники програми мали можливість відвідати воркшоп, щодо сучасних викликів на шляху до сталого розвитку, що був проведений спеціалістами із Індії доктором Анною Хан та доктором Зіа Таусііф.

Загалом, перебування було досить продуктивним і цікавим. Очікуємо, що набутий досвід сприятиме подальшому удосконаленню професійної компетенції та розширить горизонти міжнародного співробітництва нашого університету.

Міні галерея


Лютий
Квітень