Студенти-економісти знайомляться з виробництвом

  • Дата публікації: 03.04.2017

Викладачі Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти, з метою закріплення теоретичних знань студентів, деякі практичні заняття проводять в умовах виробництва. Завдяки такому підходу до практичної підготовки, студенти нашого інституту мають змогу отримати не просто теоретичні знання, а побачити організацію виробництва найсучасніших підприємств.

30 березня доцентом кафедри економіки та соціально-поведінкових наук Гарник О. А. проведено заняття з навчальної дисципліни «Економіка підприємства» зі студентами денної форми навчання на базі ПП «СВІТ ВІКОН».

Приватне підприємство «СВІТ ВІКОН» спеціалізується на виготовленні та встановленні, ремонті металопластикових конструкцій, склопакетів з тонованим і енергозберігаючим склом з високоякісних ПВХ профілів Wintech.

Студенти інституту відвідали усі дільниці основного виробництва підприємства. Технолог Віктор Дмитрук детально розповів про особливості роботи підприємства, зокрема про систему організації виробництва та технологічного процесу виготовлення металопластикових конструкцій.

На підприємствах компанії «СВІТ ВІКОН» всі основні технологічні процеси обробки профілю та виготовлення склопакета автоматизовані.

Порізка ПВХ профілю

Установка запірних механізмів (фурнітури)

Підготовка алюмінієвої рамки та складання склопакетів

Стадія скління

На всіх етапах виробництва вікон діє система контролю якості. Важливо проконтролювати весь процес виготовлення металопластикових вікон, щоб продукція відповідала нормативним документам України і міжнародним стандартам.

Технолог зазначив: «Виготовлення вікон – це складний технологічний процес. Для управління цим процесом на кожному етапі виробництва наноситься маркування відповідно до карти замовлення. Така технологія усуває можливість помилок у виробничому циклі.

На нашому виробництві налагоджений механізм контролю над чинниками, що впливають на виготовлення вікон на всіх ділянках службою технічного контролю (ТК). Вхідний контроль перевіряє всі комплектуючі перед їх використанням у процесі виробництва. Далі – лінійний контроль на всіх ділянках і контроль якості в кінці виробничої лінії. Також систематично проводяться випробування на міцність зварного шва і герметичності склопакета».

Студенти залишились задоволеними проведеним заняттям. Вони на практиці ознайомилися з поняттями виробничих потужностей, виробничого та технологічного процесу, обмеженості ресурсів, ефективності виробництва, продуктивності праці, а також з підходами щодо ефективного та економного розподілу робочих ресурсів, способами поетапної організації праці, підвищення ефективності виробництва і продуктивності праці, мотивації виробничого персоналу, методами ефективного управління кадрами, досвідом впровадження та функціонування системи менеджменту якості.

Забезпечуючи живе спілкування та наочне сприйняття отриманої інформації, практичні заняття на виробництві мають неоціненно важливе значення для підготовки студентів, тому і надалі будуть проводитися.

 

Міні галерея


Лютий
Квітень