Кого зараз шукають на ринку праці України?

  • Дата публікації: 03.05.2017

«Компаніям потрібно докладати все більше зусиль, щоб отримати хорошого фахівця», – констатує керівник експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна Катерина Мащенко.  

Кількість вакансій стабільно зростає, а конкуренція повільно, але впевнено знижується.

Так, станом на березень 2017 р. найбільший приріст резюме спостерігався у сферах безпеки, мистецтва/розваг/мас-медіа, консультування, краси і спорту, робочого персоналу. Найбільш затребувані фахівці сфери видобутку сировини, домашній і робочий персонал, працівники готельного бізнесу, медпрацівники і педагоги.

Втім, за даними hh.ua саме продавці, представники IT-сфери, логісти, маркетологи, рекламісти, адміністративний персонал (менеджери) працевлаштовуються найшвидше: це тому, що в цих сферах конкуренція невелика – 1-2 спеціалісти на місце. Є сфери, де процес працевлаштування може затягнутися надовго: за даними опитування, кожен п’ятий фахівець держструктур і кожен шостий – сфери телекомунікацій витратили більше року, щоб знайти роботу.

…не визначився зі спеціальністю? Вступай в НН інститут економіки та бізнес-освіти УДПУ і стань конкурентним на ринку праці! http://econom.udpu.edu.ua/vstupnykam/napryamy-pidhotovky

Березень
Травень