Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Економіка та управління в XXI ст.: виклики та перспективи розвитку»

  • Дата публікації: 22.05.2017

18-19 травня 2017 року на базі НН Інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Економіка та управління в XXI ст.: виклики та перспективи розвитку».

Організаторами заходу виступили:  Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Міланський державний університет (м. Мілан, Італія), Національний інститут економічних досліджень (м. Батумі, Грузія), Університет Неаполіс (м. Пафос, Кіпр).

У роботі конференції взяли участь науковці з різних куточків України (із міст Київ, Вінниця, Тернопіль, Донецьк, Івано-Франківськ, Миколаїв, Харків, Херсон, Чернігів та Черкаси), а також з Азербайджану, Білорусії, Грузії, Італії, Казахстану,  Польщі та Таджикистану. Загалом 115 учасників, що представляли 27 вітчизняних та 9 іноземних установ, надали більше 100 доповідей, в яких аналізуються складні проблеми соціально-економічного сьогодення нашої країни. Робота науково-практичної конференції відбувалася у формі пленарного засідання та засідання наукових секцій.

Пленарне засідання конференції було відкрите вітальним словом проректора з науково-педагогічної роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доцентом Наталією Ревнюк.

Привітала усіх присутніх та розпочала роботу конференції директор НН Інституту економіки та бізнес-освіти, професор Ольга Чирва. Модератором урочистої частини наукового заходу була доцент, заступник директора з наукової роботи інституту Людмила Чвертко.

Катамадзе  Гуліко зачитала вітальну адресу від співорганізатора конференції Національного інституту економічних досліджень (м. Батумі, Грузія), в якому висловлювалася вдячність організаторам конференції та важливість обміну досвідом та науковими думками в подальшому  розвитку та процвітанні Грузії та України.

Цікавими були доповіді доктора економіки, асоційованого професора Месхідзе Ія «Роль государства в процессе создания и функционирования бизнес-среды в Грузии» (Батумський державний університет); докторанта, доцента Тараса Суса «Концептуальні і методологічні підходи до фінансування інноваційного розвитку аграрної сфери» (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника); доцента Віктора Пилявця «Особливості впровадження методів стратегічного аналізу в діяльності фермерських господарств» (Вінницький навчально-науковий інститут економіки Тернопільського національного економічного університету); директор Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» Олександра Мельничука «Діяльність ДІАЗ «Стара Умань» із збереження історико-архітектурної спадщини» та інших виступаючих. Кожна з доповідей була актуальною і викликала гостру дискусію серед присутніх. Учасники конференції продовжили свою роботу в 7-ти секційних засіданнях.

Міжнародна науково-практична конференція «Економіка та управління в ХХІ ст.: виклики та перспективи розвитку» – це унікальний майданчик для налагодження діалогу між науковцями, представниками органів влади та бізнесу. У той час, коли наша держава зіштовхнулася із значними викликами в політичній, соціальній та економічній площині, такий захід дозволяє зробити внесок у їх розв’язання на основі авторських розробок та консенсусу досягнутого в результаті наукової дискусії.

 

    

    

   

 

Міні галерея


Лютий
Квітень