Минуле та сучасне – стежками історії уманського краю

  • Дата публікації: 16.09.2017

Багато історичних подій відбувалося на території  нашого краю та велика кількість видатних людей мали вплив на формування сучасної Умані. З метою ознайомлення з історією, культурою та побутом Уманщини, студенти 1-го курсу, 16 групи спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”, разом із куратором Оксаною Литвин,  відвідали один з найстаріших музеїв Черкащини – Уманський краєзнавчий музей.

Мандруючи виставковими залами музею, усі присутні мали змогу побачити та почути історію Уманщини з найдавніших часів до сьогодення, ознайомитися з унікальною археологічною  та нумізматичною колекцією, предметами декоративно-прикладного мистецтва, воєнно-історичними, історико-побутовими та художніми об’єктами.

Під час проведення екскурсії увагу студентів привернула незвичайна ікона “Спасителя у темниці” із зображенням Ісуса Христа, з якою у 2008 році відбулося дивне явище: ікона відновилася та «замироточила».

З особливою увагою присутні віднеслися до експозиції присвяченій Революції гідності та подіям, що відбуваються нині на сході України. Оглядаючи експонати, усі переконалися ще раз, що можна бути щасливими, просто живучи під мирним небом.

Такі заходи є важливими та корисними для сучасної молоді, тому що дають можливість вдосконалювати та збагачувати свої знання з історії та культури України.

Міні галерея


Березень
Травень