Освітній семінар про фінансування індивідуальної мобільності молодих науковців та докторантів

  • Дата публікації: 23.10.2017

18 жовтня 2017 року на базі Запорізького національного університету (м. Запоріжжя) за ініціативи Центральноєвропейської Академії Навчань та Сертифікації відбувся освітній семінар «Фонди ЄС: можливості фінансування індивідуальної мобільності молодих науковців та докторантів», участь у роботі якого взяли викладачі НН Інституту економіки та бізнес-освіти доценти Світлана Подзігун та Людмила Чвертко.

Відвідування цього заходу дало змогу учасникам ознайомитись з можливостями розвитку наукової кар’єри в контексті пріоритетів ЄС на 2014-2020 роки на прикладі рамкових програм та інструментів їх реалізації. Зокрема, спікер семінару Микола Смолінський – президент Фундації CEASC, консультант з написання проектів до Європейських структурних фондів, фахівець з євроінтеграції, бізнес-тренер – розповів про особливості пропозиції Акції Марії Сколодовської-Кюрі (типи конкурсів ITN, IF, RISE, COFUND) та Joint Research Centre. Акцентовав увагу на структурі зазначених інструментів, а також на тому – хто, коли і яким чином може аплікуватись до них. Крім процедури аплікування, означено можливості праці в наукового-дослідницьких проектах, фінансованих ЄС, та охарактеризовано процес відбору науковців.

Учасники семінару отримали цінний досвід та презентаційні матеріали, які можуть бути використані на практиці викладачами НН Інституту економіки та бізнес-освіти для розвитку наукової кар’єри за рахунок фінансування фондів Європейського Союзу, доступних у новому семилітньому бюджеті ЄС.

 

Міні галерея


Лютий
Квітень