Професійний досвід у розвитку інклюзивного туризму

  • Дата публікації: 10.10.2017

З метою удосконалення професійної підготовки фахівців у сфері туризму в рамках навчальної програми із дисципліни «Рекреаційні комплекси світу» під керівництвом доцента кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Лесі Слатвінської було проведено практичне заняття на базі відділення інклюзивного соціально-реабілітаційного туризму Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Провідний фахівець відділення – Ліана Роднікова розкрила зміст особливостей інклюзивного туризму як виду рекреаційного туризму, розрахованого на людей з обмеженими фізичними можливостями та акцентувала увагу на тому, що інклюзивний туризм в Україні представляє незайняту ринкову нішу і має перспективи розвитку.

Особливим дискусійним моментом під час заняття було обговорення питань щодо ідеї створення відділення інклюзивного туризму в м. Умань у форматі ПОЛЬСЬКО- УКРАЇНСЬКОГО ПРОЕКТУ та в рамках програми Польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Надзвичайний професійний інтерес у студентів був викликаний сучасними можливостями співпраці із відділенням та реалізацією програм інклюзивного туризму у форматі волонтерської допомоги та бізнес-проектів.

Проведення практичних занять із фахівцями-практиками є можливістю реалізації інноваційних проектів в рекреаційній діяльності та ефективною професійною платформою для формування якісного фахівця в індустрії гостинності.

Міні галерея


Березень
Травень