У Черкасах пройшов регіональний форум «Залучення ресурсів для розвитку територіальних громад на Черкащині»

  • Дата публікації: 29.10.2017

26 жовтня в малій сесійній залі Будинку рад Черкаської обласної ради відбувся регіональний форум «Залучення ресурсів для розвитку територіальних громад на Черкащині», що зібрав 200 лідерів успішних територіальних громад з різних куточків України та експертів із питань регіонального розвитку.

Метою форуму став обмін досвідом, представлення найкращих практик залучення ресурсів для реалізації проектів розвитку територіальних громад, підготовка проектних заявок. Організаторами цього масштабного заходу виступили Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, і департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА.

Серед запрошених спікерів форуму: голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, Директор Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Роман Карманнік, директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько, радник з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «U-LEAD з Європою» Василь Федюк, голови об’єднаних територіальних громад, експерти із з питань регіонального розвитку.

Форум розпочався з вітального слова голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка. У своєму виступі він наголосив на важливості проведення реформи на Черкащині та відзначив позитивну динаміку у розвитку об’єднаних територіальних громад у регіоні (зокрема, той факт, що до кінця року на Черкащині має бути 26 ОТГ) та провідну роль Програми «U-LEAD з Європою» і Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування у допомозі ОТГ у їх формуванні та становленні. 

Народний депутат України Максим Поляков зазначив, що свого часу, коли закон щодо реформ лише приймався, це супроводжував шквал критики. Проте були й прихильники – і Черкащина, де громади ефективно об’єднуються і розвиваються, може бути доказовим прикладом необхідності таких реформ.

На даному заході мали можливість бути присутніми директор НН Інституту економіки та бізнес-освіти, д.е.н. Ольга Чирва, доценти Людмила Чвертко та Світлана Подзігун.

Регіональний форум став платформою для обміну досвідом однодумців в рамках реформи децентралізації влади в частині добровільного об’єднання територіальних громад, адже учасники форуму мали можливість спікерам та гостям поставити запитання. До активного обговорення та обміну думками долучалися голови створених ОТГ області, які на власному досвіді звернули увагу присутніх на ключових та проблемних моментах в процесі становлення об’єднаних територіальних громад.

 

Міні галерея


Березень
Травень