Студентство – авангард державотворення

  • Дата публікації: 30.11.2017

24-26 листопада відбувся Всеукраїнський форум “Студентство – авангард державотворення”, який організовано Міністерством молоді та спорту спільно з управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації у партнерстві з громадською організацією “Молодіжна антикорупційна агенція”.

Студенти НН Інституту економіки та бізнес-освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, а саме – голова студентського самоврядування Марія Король та її заступник Григорій Рябков пройшли відбір і потрапили в сотню представників навчальних закладів зі всієї України.

Урочисте відкриття форуму розпочалося з вітального слова начальника відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Миколи Ляховича.

Програма триденного заходу складалася з різноманітних діалогів, обговорень, інформаційних сесій та практичних занять в ігровій формі.

В рамках Форуму перед студентами виступили: про причини та наслідки студентської Революції Олесь Доній (громадський діяч); про події Помаранчевої революції та участь у ній студентів згадав Сергій Погуляй (головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту); провів обговорення “Антитерористична операція чи війна?” та поділився про особисту участь у війні на Сході України Олександр Войтко (координатор Спілки війни з Росією); про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки розповіла Вікторія Сісецька (заступник голови громадської організації “Молодіжна антикорупційна агенція”), про взаємодію молоді з правоохоронними органами провів – Сергій Бондар (громадський активіст, боєць-доброволець, представник громадської організації “С14”).

Учасники форуму дізналися про вклад студентства в процеси українського державотворення, про особливості адвокаційних кампаній, обговорили дієві механізми налагодження діалогу між представниками громадянського суспільства та органів державної влади.

На завершення Форуму студентська молодь представила шість проектів спрямованих на національно-патріотичне виховання студентської молоді в Україні.

 

 

 

Враженнями від участі у заході поділився Григорій Рябков: “На форумі я мав змогу поспілкуватися з людьми, які на власному прикладі показали, що зміни в нашій країні починаються саме з нас самих. Україна має майбутнє, адже сучасна молодь – великий потенціал для розбудови суспільства та формування молодого політикуму.”

“Ці три дні стали чудовим досвідом для мене, сильним поштовхом до змін. Я знайшла багато друзів та однодумців. Хто, як не ми, будуємо нашу країну? Дійсно, студентство – авангард державотворення. Головне – вірити в себе,”–розповіла Марія Король.

Міні галерея


Лютий
Квітень